kisah ramadhan 1431H – siri 6

yo~

dah seminggu ramadhan, badan dah boleh adjust dengan senario semasa tanpa nescafe tarik dan mihun goreng telur mata sambal kerang tapi mata masih gagal nak cooperate memberikan ketekunan di awal pagi… Continue reading

Advertisements

kesedaran sivik

yo~

dah lama abam tak memandu jarak jauh. setelah sekian lama, sabtu lepas abam sekeluarga ke kempas, johor sebab ada mama tango’s best friend’s wedding. bangun lambat, kul 10 pagi baru start gerak lepas isi minyak kat damansara jaya, sempat sampai dalam kul 1.30 kat dewan kenduri kuarters tnb kempas sebelum pengantin sampai. itu bukan gist cerita ini ya~

abam yakin, ramai yang pandai memandu tapi adakah korang benar-benar pandai? sepanjang pemanduan abam, abam peratikan…especially on the way back dari kempas to kayel. abam buat kesimpulan simple je lah. orang johor tak pandai koordinasikan lampu isyarat dengan cermin pandang sisi. kenapa abam cakap camtu? sebab, abam kat lane paling kanan, pastu ada makhluk nak potong lori…dia bagi lampu isyarat…ok bagus, abam bagi seratus markah. kemudian, terus masuk lane abam…abam kena tekan brek bagi dia masuk? sekolah memandu mana la korang belajar ni? kejadahnya la korang ni bawak keter oi…

side mirror tu engineer penat memikio nak membuatnye ada sebab dik yer?

camne ni?

yo~

camne la tetiba sengal pulak fesbuk petang ni?

Account Unavailable

Your account is temporarily unavailable due to site maintenance. It should be available again within a few hours. We apologize for the inconvenience.

habislah tikus-tikus bermaharajalela di pekan gnawnia! argh, melepas untuk seketika.

hari ni 10 syawal, tetiba abam sangat craving lemang dan rendang daging…mana nak carik ni? harap-harap pasar malam seksyen 17 petaling jaya ada insan menjualnya. aiyoh, abam akan merindukan aksi-aksi gadis genit di param.

loceng dah bunyi, masa untuk pulang!

post raya post

yo~~! (sedikit segar sebab dah bekfes dan sedikit lemau sebab masih mood cuti)

takde apa sangat la abam nak citer raya ni. cam biasa-biasa je, balik kampung (gombak), kemas-kemas sikit, tolong tengok orang masak, gi tido, bangun semayang raya, salam-salam mintak maaf, bagi duit raya, jalan-jalan, makan lagi…

raya kedua, jalan-jalan di rembau pastu lepak jelebu. raya ketiga lepak seremban…

kena balik kolumpo awal sikit sebab keter eksiden (jadi statistik ops sikap ko!). nak setelkan claim dengan insurans. sebbaik insurans company giler rawks walaupun tak sehebat panglobal rocks! yang dah takde lagi tu. keter eksiden sebelum raya lagi tapi boleh jalan sebab takde kecederaan dalaman. yang sengal nak uruskan dokumentasi dengan perkhidmatan kaunter jabatan berkenaan yang abam bagi 1.5 bintang (tu pun cam tak berapa nak layak sangat). apa kejadah pukul 9.30 pagi baru nak lap cermin kaunter dengan komputer? apa kejadah kerani yang jaga kaunter tu buat kat stor sampai lebih 30 minit? nak lempang kang kena tangkap kerana mengganggu tugas pulak. aiseh~ nak gaji banyak tapi kerja kunyah karipap mini kat kaunter (ni bukan abam yang bebel).

pastu gi bank nak bukak akaun sebab dah nak mula bayar installment rumah yo~ ni satu lagi sengal, apa kejadah ada online banking kalau takleh link akaun sebab lain-lain branch? apa kejadahnya o*ne malaysia kalau one bank system pun takleh nak buat. apa kejadah nama bank ko ‘bank awam’ kalau perkhidmatan tak mesra orang awam langsung?giler banyak kejadah, sebbaik dah abis puasa…(lum start puasa 6 lagik)

semalam gi melawat meevee kat workshop, giler kentang la meevee dapat bonnet dengan bumper baru..

sebbaik seremban dua rocks yo~

now i know why…

my dearest blog,

i’ve been spending almost one whole day since yesterday reading my old posts on you and on the other blog that i used to have. i was amazed with myself back then, on how well i wrote each entry. how i used bombastic vocabularies, metaphorical method of writing et cetera. wow, i was a poet back then!

now, my entries were mostly blunt and tasteless. no more emotion in the stories that i plan to tell. what has happened to me now? i did pass my english papers in SPM, so i should not be worried if english is going to be a compulsary subject need to pass.

suddenly i realized, those supernatural entries were the results of a tortured mind and soul. a weakling who struggles to be free from evil claws…well, it was back then. now, i am happy as a chimp if not king kong.

no wonder aku makin malas nak menulis….aku dah tak emo dah rupanya!

ahahah~