kisah ramadhan 1431H – siri 24 sampai 26

yo~

salam penghujung ramadhan. kisah ramadhan 1431H buat pertama kalinya gagal menemui pembaca secara back to back setiap hari. ampun maaf dipinta kerana abam agak sibuk pada hari minggu lepas, banyak acara dilaksanakan sampai berada kat OU sampai 9 jam lah~

hujung minggu terakhir ramadhan, confirm semua busy kesana-sini nak sudahkan shopping raya. abam takde la mende sangat nak mencari cuma kalau diingat dalam siri 17 abam ada citer pasal skinny jeans tapi abam takde la hilang akal nak beli skinny jeans (walaupun ada cuba try test selai kat za*ra). akhirnya dapat laa selai yang ada tab merah…sebbaik.

hari ni, hujan lebat waktu petang. suasana sejuk nyaman membuatkan mood makin longlai untuk bekerja. semua orang pun nampak malas nak layan, bila meeting tadi…semua nak abiskan cepat..eheh. lagu raya dah mula pasang kuat-kuat…lampu lip-lap dengan ketupat riben makin banyak. biskut raya yang diorder pun semua dah sampai, sapa nak order lagi siap kena reject.

baju-baju nak dibawak balik kampung pun dah tersusun, tinggal nak masukkan dalam beg aje. tayar dah siap diimbang dan dijajar, enjin dah dikhidmatkan, lusa gi hantar basuh. touch n go dah siap topup, taknak tersangkut di plaza tol. tekanan angin dalam tayar nanti on the way back leh check masa nak isi minyak.

rambut jijiya pun dah trim shoulder length..owh, she’s so adorable masa auntie tu trim rambut dia. layan je tak emo-emo…

Advertisements

2 thoughts on “kisah ramadhan 1431H – siri 24 sampai 26

  1. prompt lagu butterfly kisses di perenggan terakhir…
    heheh.
    hari terakhir bekerja untuk puasa tahun ini.
    selamat hari raya zaha & family.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s