kisah ramadhan 1431H – siri 21

yo~

sedar tak sedar dah lebih tiga minggu berpuasa. tinggal sikit je lagi nak tiba hari raya. abam dah bersemangat waja nak cuti walaupun semangat raya biasa-biasa saja. semangat nak brekpes mihun goreng telur mata tambah sambal kerang dengan nescafe tarik..wahaha~ hurm, kalau raya gi melancong agak-agak boleh tak? 1 syawal gi chill kat london takpun dubai.tahun ni nye persiapan sempoy je, abam pun nak dapat ahli keluarga baru dalam beberapa minggu je lagi. mamatango pun tak beraya sangat sebab dah tak berapa sihat nak membawak diri. so, memang tahun ni tahun yang chill…punyalah chill sampai raya ke-4 dah masuk opis, kan?

tiba nak raya macam-macam pesanan dan promosi dibuat untuk sedarkan pemandu-pemandu yang balik kampung tu akan keselematan mereka dan keluarga mereka. rasanya sejak dari dulu propaganda ni diadakan, tapi tak tahulah keberkesanan macam mana…ada je mangkuk hayun yang potong Q ikut lane kecemasan. ada je lahanat yang potong double line pastu masuk balik potong sayur cam dia sorang je nak sampai rumah.

orang duk salahkan keadaan jalan yang tak selamat…kajian mana cakap keadaan jalan penyumbang utama…memang ada sumbang tapi sikit bukan penyumbang utama ok? marahlah ni core business opis abam korang buat blame tak tentu hala…cacah mesti cakap, sikap pemandu tu la penyumbang utama dia…ahaha~

jadilah orang yang berguna atas jalan raya di musim perayaan nanti. kepada mereka yang kaya bawak kereta besar-besar buatan eropah, jangan la buat malu dengan memandu kereta besar tapi otak lebih baghal dari keldai. betulkan? yang suka potong Q, potong sayur, cilok lane sana-sini kalau bukan kancil/kelisa/viva F1 racer wannabe, confirm orang-orang yang bawak kete conti ni…

Advertisements

2 thoughts on “kisah ramadhan 1431H – siri 21

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s