kisah ramadhan 1431H – siri 19

yo~

hari ni masih hangover dari kisah makan-makan yang terlampau semalam. masih teringat-ingat kelazatan air hello kitty. gi opis pun mandom je layan gambar-gambar yang adik-beradik lain post dalam FB. bos patut bagi abam cuti je hari ni, bukan ada mende pun…dia yang kena meeting pagi sampai petang.

gerak gi opis agak lewat sikit, dekat kul 8 baru jalan…sebbaik jalan aman damai hari ni, in fact sangat aman sampai rasa macam loser lak kena kerja…ahahah~ kul 8.15 dah sampai opis, rasa cam awal pulak…sebab opis tak ramai orang. ada yang degil tegar cuba untuk EL hari ni,  kita tunggu la bos bising dalam meeting hari rabu ni. kena pulak sekarang ada panduan baru untuk orang-orang yang suka EL ni. buatnye bos taknak kompromi, masak la depa. abam pun berhasrat nak cuba nasib EL hari ni sebab masih drowsy event semalam tapi memandangkan dah jadi kaypiesyou, abam lupakan saja hasrat tu. kena tunjuk contoh yang baik. hurm, kadang-kadang inilah dilema jadik bos kecik dalam keadaan masih macam ni. jiwa masih nak hu ha lebih tapi kena jadik role model…aiseh~

laporan audit dalaman dah keluar, prosedur cawangan abam ada 7 non compliances…hamik ko! hari rabu lepas meeting kena buat gerak gempur nak selesaikan jadi comply balik. aiseh, letih betul bila tak tahu menahu kita lak kena.

lagu raya makin berleluasa, ketupat riben dengan lampu lip-lap dah mula terpasang kat opis. mood raya dah makin terasa…mood kerja dah makin kurang, semua dah feel nak balik kampung.

apapun, kerja kena terus!

Advertisements

One thought on “kisah ramadhan 1431H – siri 19

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s