kisah ramadhan 1431H – siri 5

yo~

sahur antara benda paling best dan kadang-kadang boleh jadi tak best sebab kena bangun awal pagi, lagi-lagi kalau tengah tido sedap giler…dah tua-tua ni, sahur sempoy je asalkan perut beralas untuk hari mendatang…kurma 7 bijik dengan air suam pun ok~

teringat zaman kat sekolah melayu jalan stesen, sahur kat dewan makan adakalanya tak trendy, ikan bilis goreng bawang jer?

sebagai pelajar-pelajar yang resourceful, ada budak buat order…paling kurang dapat NGA+TA…kalau kaya sikit order NGP+FO…

memang nyaman lah masa itu!

sekarang, sahur makan seafood spaghetti alio oglio lah yang terbaek sekali!

*NGA+TA = nasik goreng ayam + teh ais
*NGP+FO = nasik goreng pattaya + fresh orange~

Advertisements

One thought on “kisah ramadhan 1431H – siri 5

  1. sungguh itali sahur abam!

    oh. sahur zaman duk sekolah asrama adalah sangat menyedihkan dan depressing. i selalu sahur sendiri, cereal ngn susu sahaja. takpun coklat crispy direndam dalam susu. sedapnya.

    semakin lama semakin advance dengan adanya sambal yang dibawak dari rumah. yeay!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s