kisah ramadhan 1431H – siri 4

yo~

abam teringat dulu zaman kecik-kecik…

time berbuka tak kisah makanan lain janji ada air kaler-kaler penuh ais dalam satu gelas bapak besar giler (gelas paling besar dalam rumah) yang penuh wap air akibat pemeluwapan molekul air di udara. lepas tu, tak sempat 2 suap nasik dah kelepek~

sekarang ni? janji ada sudah…air kosong pun ok tapi kalau dapat air kelapa laut ke, ribena longan ke, kedondong asam boi ke….terbaek!

tapi semalam, balik berbuka di kampung (kampung la sangat gombak tu~).

dapatlaa merasa nasik kerabu full set sekali dengan ayam percik…siap ada creme caramel…fuh~

air? sirap soda longan…takde laa satu gelas bapak besar tapi gelas stended tu dalam 4 kali gak laa topup…heh!

Advertisements

2 thoughts on “kisah ramadhan 1431H – siri 4

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s