kisah ramadhan 1431H – siri 1

yo~

bulan puasa datang lagi.

jalam jammed kekadang lebih dari biasa padahal orang semua balik awal – oooo, sebab semua balik awal la jalan jammed, jadi baliklah seperti biasa jam 5.30 petang. jadi macam abam, relaks je balik 5.30 walhal opis di tengah bandaraya kota metropolitan…apa rahsianya? senang aje, bayar tol lebih singgit…sampai umah awal sikit..wah, rhyme pulak!

singgah param taman tun, carik putu piring berbaloi-baloi cik zakiah yang glemer tu. hari pertama ke param, layout baru sebab ada construction tepi jalan biasa. menggagau mencari gerai-gerai biasa especially putu piring ni. nampak satu gerai, ramai orang beratur maka dengan yakin join sekali dengan anggapan bahawa itulah gerai cik zakiah. sekali service lembab, bungkus pakai polisterin (giler tak mesra alam ko ni wei~), dengan bunting rupa lain macam…saspek something is amiss. tinggalkan mamabusuk beratur sambil abam berjalan carik popia…popia punyalah banyak gerai sampai lost mana gerai tahun lepas, alih-alih belasah je main beli.

sekali, jumpa cik zakiah…giler lah, rasa cam tahun lepas ada 2 je gerai jual putu piring…tahun ni cam banyak sikit.

rasanye bila nak balik tu cam ringan sikit bahu kanan sebab banyak shorty yang kari-kari berkeliaran macam bulan tak puasa lagaknya. apekah?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s