hapdet~

yo~

wow….cam dah lama giler dah update blog ni. cam kagum bila tengok stats dalam wordpress, blog ni masih ada visitors dia tiap-tiap hari dalam 4-5 orang. korang memang rawks la, dah tau blog ni lemau dan sengal pun still jenguk-jenguk jugak.

kerja baru memang mencabar, lagi mencabar bila 2-2 piesyus abam gi kursus dipiyeay! memang yeay yeay sungguh diorang meninggalkan abam agak terkontang-kanting menguruskan syarikat baru abam ni. mesti best dipiyeay, leh berkayak, masuk hutan, masuk sewer, menari poco-poco sampai mabuk, jogging 2.4km hari-hari…wah, best takyah pikir pasal kerja…ini sememangnya merupakan satu cabaran, cabaran yang supercalifragilisticexpialidocious lah!

apa nak hapdet? erm, abam akan jadi papa untuk kali kedua…dijangka tiba dalam bulan september karang. opis dah besar…aritu hapdet memang dah besar tapi ni lagi besar sikit sebab syarikat abam telah berpindah satu tingkat di bawah ibu pejabat. dapat corner office dengan feature wall kaler oren peninggalan warna korporat syarikat sebelumnya. komputer je masih yang lembab, bila pagi-pagi auto-updater dia tengah run, serupa haram cam bukan pc. lagi-lagi bila enche bos nak benda urgent disuruh buat. owh yer, kerja urgent dan tiba-tiba yang takde dalam senarai tugas (wait, ada dalam senarai tugas, yang paling last sekali), adalah makanan ruji. perbincangan harus dilaksanakan paling kurang 5 kali seminggu supaya kerja dapat didelegasikan (ataupun lebih mudah disebut tai-chi).

abam ada cuba nak ke korea tapi ditolak mentah-mentah atas alasan takde piesyus, nanti kalau ada kerja urgent sapa nak buat? huhuhu….hasrat nak berbengkel dan menjalankan tugas sebagai panel penggubal soalan pitikay di gambang (kat tempat taman tema air terbesar – katanya laa) tak jadi sebab enche bos tak sign surat. nak kena siapkan pawepoin untuk secgenminow nanti nak meeting dengan chisecogov (lama lak tak guna perkataan tu – zaman majestic building dulu selalu sangat guna). ada member di jabkhidam ajak jadi panel nak mengetest bebudak yang baru lepas dapat results tempoh hari, layak ke tak duit kita dilabur untuk study diorang (tu pun kalau bos lepas).

pendek kata, ada sikit cam majestic building dulu-dulu la pulak…apakah?

Advertisements

One thought on “hapdet~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s