kesedaran sivik

yo~

dah lama abam tak memandu jarak jauh. setelah sekian lama, sabtu lepas abam sekeluarga ke kempas, johor sebab ada mama tango’s best friend’s wedding. bangun lambat, kul 10 pagi baru start gerak lepas isi minyak kat damansara jaya, sempat sampai dalam kul 1.30 kat dewan kenduri kuarters tnb kempas sebelum pengantin sampai. itu bukan gist cerita ini ya~

abam yakin, ramai yang pandai memandu tapi adakah korang benar-benar pandai? sepanjang pemanduan abam, abam peratikan…especially on the way back dari kempas to kayel. abam buat kesimpulan simple je lah. orang johor tak pandai koordinasikan lampu isyarat dengan cermin pandang sisi. kenapa abam cakap camtu? sebab, abam kat lane paling kanan, pastu ada makhluk nak potong lori…dia bagi lampu isyarat…ok bagus, abam bagi seratus markah. kemudian, terus masuk lane abam…abam kena tekan brek bagi dia masuk? sekolah memandu mana la korang belajar ni? kejadahnya la korang ni bawak keter oi…

side mirror tu engineer penat memikio nak membuatnye ada sebab dik yer?

Advertisements

2 thoughts on “kesedaran sivik

  1. ahaha… i pun ada gak buat gitu…
    tapi tengok keadaan la… tp kalau tak sempat buat gitu, i pusing jer bulatan besar putrajaya tu pasal tak sempat nak masuk red block…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s