bingkai penuh

yo~

ada masanya rasa nak berpandangan lebih luas la pulak tapi rasanya tak berapa nak lepas. sasaran tahunan untuk 2010 mungkin tidak, 2011 atau 2012? tapi kalau filem cakap 2012 sudah tiada gunanya lagi…har har har.

sungguh luas permandangan bingkai penuh…uhuhu (pics credit to paktam)

sekor dekat seploh ribu (gulp~) pastu kalau dah pakai menatang ni, lensa-lensa sumer kena tukar sebab abam punya lensa stok aps-c punya…selai lensa pulak lima nam ribu (gulp gulp~). kalau rega jalanan pun dalam tujuh lapan ribu…ces~

sedar diri, abam hadkan permandangan abam…tak perlu luas-luas, cukup sekadar ada…eheheh

kesedaran sivik

yo~

dah lama abam tak memandu jarak jauh. setelah sekian lama, sabtu lepas abam sekeluarga ke kempas, johor sebab ada mama tango’s best friend’s wedding. bangun lambat, kul 10 pagi baru start gerak lepas isi minyak kat damansara jaya, sempat sampai dalam kul 1.30 kat dewan kenduri kuarters tnb kempas sebelum pengantin sampai. itu bukan gist cerita ini ya~

abam yakin, ramai yang pandai memandu tapi adakah korang benar-benar pandai? sepanjang pemanduan abam, abam peratikan…especially on the way back dari kempas to kayel. abam buat kesimpulan simple je lah. orang johor tak pandai koordinasikan lampu isyarat dengan cermin pandang sisi. kenapa abam cakap camtu? sebab, abam kat lane paling kanan, pastu ada makhluk nak potong lori…dia bagi lampu isyarat…ok bagus, abam bagi seratus markah. kemudian, terus masuk lane abam…abam kena tekan brek bagi dia masuk? sekolah memandu mana la korang belajar ni? kejadahnya la korang ni bawak keter oi…

side mirror tu engineer penat memikio nak membuatnye ada sebab dik yer?

bila anda sudah bosan

yo!

bila anda sudah bosan, tak tahu nak buat apa…

carik 3 gadis, buat sesi fotografi luar pintu (outdoor)…ahaha~

owh, gadis kedua ada sedikit parut luka di siku dan tangannya…ah, biarlah…tak larat abam nak clone stamp…ada lagi 2 album kahwin dan pra-kahwin perlu dilangsaikan…