post raya post

yo~~! (sedikit segar sebab dah bekfes dan sedikit lemau sebab masih mood cuti)

takde apa sangat la abam nak citer raya ni. cam biasa-biasa je, balik kampung (gombak), kemas-kemas sikit, tolong tengok orang masak, gi tido, bangun semayang raya, salam-salam mintak maaf, bagi duit raya, jalan-jalan, makan lagi…

raya kedua, jalan-jalan di rembau pastu lepak jelebu. raya ketiga lepak seremban…

kena balik kolumpo awal sikit sebab keter eksiden (jadi statistik ops sikap ko!). nak setelkan claim dengan insurans. sebbaik insurans company giler rawks walaupun tak sehebat panglobal rocks! yang dah takde lagi tu. keter eksiden sebelum raya lagi tapi boleh jalan sebab takde kecederaan dalaman. yang sengal nak uruskan dokumentasi dengan perkhidmatan kaunter jabatan berkenaan yang abam bagi 1.5 bintang (tu pun cam tak berapa nak layak sangat). apa kejadah pukul 9.30 pagi baru nak lap cermin kaunter dengan komputer? apa kejadah kerani yang jaga kaunter tu buat kat stor sampai lebih 30 minit? nak lempang kang kena tangkap kerana mengganggu tugas pulak. aiseh~ nak gaji banyak tapi kerja kunyah karipap mini kat kaunter (ni bukan abam yang bebel).

pastu gi bank nak bukak akaun sebab dah nak mula bayar installment rumah yo~ ni satu lagi sengal, apa kejadah ada online banking kalau takleh link akaun sebab lain-lain branch? apa kejadahnya o*ne malaysia kalau one bank system pun takleh nak buat. apa kejadah nama bank ko ‘bank awam’ kalau perkhidmatan tak mesra orang awam langsung?giler banyak kejadah, sebbaik dah abis puasa…(lum start puasa 6 lagik)

semalam gi melawat meevee kat workshop, giler kentang la meevee dapat bonnet dengan bumper baru..

sebbaik seremban dua rocks yo~

Advertisements

4 thoughts on “post raya post

  1. jiji 3 kali excident raya ni bam oi. masuk bengkel 2 hari. melayang layang duit rm100 lebih. nasib bengkel kat kampung ja.

    tapi i da dapat lesen penuh semalam! yeah!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s