gila laju

yo,

wow…dah setengah tahun dah. cepat bebeno laa masa berjalan. dah dekat dah tu…nauzubillah~

abam kepenatan, hari minggu lepas buat road trip bersama pak tam dan enche pikis ke utara semenanjung…kerja sambil jalan-jalan. menginap di tempat yang kewl gila dowh….di sebuah tempat yang dinamakan rumah kayu homestay & chalet. tempat ni memang kewl la tapi sayangnya takde kawasan-kawasan menarik di sekitar yang membuatkan tempat ini sentiasa dikunjungi. bila masa ada kenduri kahwin je la baru tempat ni penuh sesak. kalau korang ada peluang melawat, jangan lupa lepak kedai minum dia dan order bananas….smoothies pisang campur nanas…terbaek!!!

balik dari utara, abam terus ke kelatam…tak lama satu malam je. tak sampai 24 jam pun. ke kelatam menunaikan tanggungjawab sebagai suami tenaga pengajar kepada adik-adik yang baru berkhidmat. sian diorang, kalau tak diajar, sukarlah kehidupan mereka nak disahkan kelak. letih memang letih tapi naik katerbang tido aje la…

korang, bila dah setengah tahun kena buat review gak ke? buat je la kan, nanti tak berisi pulak blog hampagas ni. jadi, kita lihat sini

kita go one by one

1. cuti-cuta ke kuta…akan dimaterialisasikan pada awal bulan ogos. tapi tu la slack sungguh sekarang ada pandemik pulak melanda dunia. benda dah arrange dari awal tahun. harap-harap dilindungi dan tiada apa-apa musibah menimpa. insyaAllah~

2. keter baru…wahaha, ini kita KIV. boleh?

3. rumah baru…alhamdulillah, terbaek punya achievement sepanjang tahun! walaupun abam sangat sukakan damansara yang rawks, tapi ini dah kira bagus dah…

4. savings!…hmm, ni pun kira ok la…ada start simpan dengan initial sum yang bagus..berkat surat sukhidam yang ditunggu-tunggu…ahaha!

5. lens baru ā€“ SAL16105…ni pun dah selesai….leh fokus untuk 70-200G pulak šŸ˜€

6. 2nd body back-up (preferably an A700 ā€“ ahahaha)…A700 ittew tidak menjadi back-up body…jadi main lagi ada! terbaek!!!

k ah tu…syukur~

Advertisements

4 thoughts on “gila laju

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s