flying solo

yo,

hari ni dengan semalam abam fly solo buat pertama kalinya. bukan fly solo nak jadi pilot ni, tapi fly solo babysit japila…mama outstation.

alhamdulillah, japila sangat sopan santun semalam. malam ni harap-harap lagi sopanlah hendaknya 🙂

pusing-pusing

yo,

hari ni abam pulang semula ke kantor setelah berlibur selama 4 hari…(2 hari weekend + 2 hari amik cuti rehat). abam penat occay walaupun cuti empat hari ni. abam penat jalan kaki, naik angkutan kota dengan naik airasia…yeah, abam jalan-jalan ke bandung buat kali kedua! cuma kali ni abisnya 10 juta (apa, 10 juta!)…yang pertama kali abam habis hanya 1.5 juta lengkap sesi karaoke! kali ini abam perginya bersama mama, maka nggak bisa kunjung ke pusat karaoke~

nantilah, kisah bandung dengan full report…abam letih lagi ni. pagi tadi pun abam sampai kantor lewat 8 minit. gokdeng betul!

sampei di kantor ada pulak rapat tergempar. nak susun balik kerja-kerja setiap pegawai agar selaras dengan hala tuju dan perjuangan kantor. masih lagi anda semua ingat kisah ini? well, memandangkan bebudak satu batch di atas abam dah naik principassistsec. abam secara tak langsung menjadi assistsec paling otai di kantor. haa, amik obat! abam kena lead cawangan lain pulak.

memula datang, kerja melatih orang je pastu amik tau sikit-sikit pasal hal body dengan warrant sambil-sambil buat merger dengan nak tambah post. sekarang, abang kendalikan kes-kes tatatertib pulak! wow…cukup 3 cawangan abam duk sini. ada satu je cawangan lum amik port lagi, tu pun kalau betul abam naik principassistsec dalam hujung tahun ni nampak gaya cam akan isi post ittew sebab tuan punya badannya nak sambung master. berpusing abam kat sini…

wow, abam rasa cam jabkhidam dah ni…bunsymp ye kawan-kawan~!

now i know why…

my dearest blog,

i’ve been spending almost one whole day since yesterday reading my old posts on you and on the other blog that i used to have. i was amazed with myself back then, on how well i wrote each entry. how i used bombastic vocabularies, metaphorical method of writing et cetera. wow, i was a poet back then!

now, my entries were mostly blunt and tasteless. no more emotion in the stories that i plan to tell. what has happened to me now? i did pass my english papers in SPM, so i should not be worried if english is going to be a compulsary subject need to pass.

suddenly i realized, those supernatural entries were the results of a tortured mind and soul. a weakling who struggles to be free from evil claws…well, it was back then. now, i am happy as a chimp if not king kong.

no wonder aku makin malas nak menulis….aku dah tak emo dah rupanya!

ahahah~

lama

gua tahu gua dah lama giler tak update blog ni. entahlah, semacam malas je tangan ini hendak menaip bait-bait perkataan untuk dititipkan. gua pun jamin semua ardent fans gua dah bosan tengok muka encik sani jer tiap-tiap kali bukak blog ni.

sori semua!

gua rasa cam ada benda nak diblogkan tapi bila bukak wordpress ni jadi bengong pulak. ahaha, gua dah takde skill dowh…mental down camni!

nanti gua buat mid-year review…chow dulu, nak gi bandung jap~


gua obses!