entry baru 2009

my dearest readers,

wow,  dah lama tak menulis. abam rasa cam berkarat tapi rasa cam nak menulis gak…

2008 dah pun tamat, banyak benda-benda perlu di’reflect‘ semula. kalau diikut dari entries pada hujung 2007 dan awal 2008 seperti di sini, sini dan sini…mari kita lihat satu-persatu perkara-perkara yang adakalanya tidak masuk akal itu, adakah ianya berlaku ataupun tidak…

dari entry yang ini

  1. cuti-cuta ke kuta (bali)
  2. Nikon D80 idaman kalbu (tak termasuk battery pack tu la, bukan profesional pun!)
  3. Quinny Buzz
  4. Lancer 2.0GT

1. ok, cuti-cuta ke bali nampaknya gagal dilaksanakan pada tahun 2008 tapi nampak macam akan sukses pada tahun 2009 dengan perjalanan ke bandung (walaupun ikut trip opis ajer – kira ok la paspot ada cop lagi satu!)

2. nikon D80 pulak tak berjaya, sorry i was not meant to be a nikonos….tapi abam dapat sony alpha 200, siap dengan vertical grip, flash lagi….alphanatics rawks!

3. quinny buzz….hmm, abam tak dapat…zafeera ye la dapat benda alah ni.


a kewl ride for a kewl baby~

4. lancer 2.0GT…..errr, belum lagi. kalau cadang nak angkut sebijik pun…civic je yang diluluskan pihak lembaga pengarah (modulo punya ok?)

kalau dari yang ini pulak…setelah diringkaskan.

  1. semoga wishlist menjadi kenyataan..insyaAllah (walaupun rasanye few things need to downgrade/amend)
  2. semoga karier ini bertambah maju dengan penempatan baru yang sangat diharap-harapkan!
  3. semoga ruang seluas 667 kaki persegi itu dapat ditukar kepada ruang yang melebihi 1000 kaki persegi
  4. semoga Little Z (chech, pinjam term kamu ya!) comel dan kewl seperti ayahnya!
  5. semoga Pak Tam a.k.a. Charlie Four bakal menemui ‘Mama Charlie‘ yang sekian lama diimpikan…amin!

1. kita dah bincang kat atas, kan?

2. alhamdulillah, penempatan baru yang sangat-sangat diharapkan itu menjadi kenyataan dan kini saya behagia di sini!

3. hmm, yang ni masih belum tercapai lagi. kena rajin usaha kerja keras banyak lagi ni!

4. ehehehe, she is! (perasan lebey)


comel dan kewl haper~ (ahaha, obses dengan anak sendiri!)

5. alhamdulillah, yang ni pun tercapai jugak. seronok melihat kawan baik merangkap associate abam sedang bahagia dan hati berbunga…bakal melangsungkan wedding dalam tahun 2009 ni..insyaAllah~


abam dan pak tam~

wow, leh tahan gak pencapaian 2008….opps, ada lagi satu…di sini!

  1. nak ‘merempuh’ dinding majestic building ini!
  2. layan hobi-hobi baru dengan cekap dan efisien
  3. simpan lebih banyak duit untuk diri sendiri, keluarga dan masyarakat

1. well, dinding majestic building berjaya dirempuhi dengan kecederaan minimal…siap dapat duit dengan selai kertas lagi!

2. rasanya hobi baru sememangnya dilayan dengan cekap dan efisien dan membuahkan hasil lagi…

3. err……

so, lepas dah belek-belek balik….nampak gayanye ada beberapa yang pending lagi iaitu…

  1. keter baru!
  2. rumah baru!
  3. savings!

errr, ni bebetul hardcore punya target nih!

nak tambah lagi untuk 2009…..

  1. lens baru – SAL16105 plz! (dah dapat ni baru pikir 70200G pulak!)
  2. 2nd body back-up (preferably an A700 – ahahaha)
Advertisements

7 thoughts on “entry baru 2009

  1. Pingback: gila laju « ramblings and photos of a lost mind

  2. Pingback: cuti-cuta ke kuta.. « ramblings and photos of a lost mind

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s