zafeeraya

my dearest readers, uncles and aunts!

minggu ni dah ramai masuk opis, so ada laa nampak macam rupa pejabat sikit. kalau tak sebelum ni rupa cam gudang tinggal pun ada jugak. sememangnya rakyat malaysia suka bercuti – bagus!

kiranya entry ni macam entry back-dated seminggu.

syawal ini merupakan syawal kedua abam dan kakak sebagai suami isteri dan syawal kali ini juga merupakan syawal pertama bersama budak tembam kali…zafeera zafeera~ (sila ikut rentak lagu zakiah zakiah nyanyian jinbara feat ahli fiqr).

syawal kali ini kami sambut di jelebu. dokek ajo….dikala orang lain bertungkus-lumus memotong barisan, cilok kiri cilok kanan, kami dengan santainya pulang ke jelebu melalui genting peras.


zafeera digomol mamanya


clan jelebu


cawangan sentul


sub-cawangan petaling jaya

selesai sudah berhari-raya di jelebu…abam berangkat ke kelate pullowk! pulang dari jelebu pada hari raya kedua. tiba di kuala lumpur, wow! lengang sungguh…nyaman je memandu. memanglah raya malaysia suka bercuti.

kami naik kapalterbang! zafeera naik kapalterbang buat pertama kalinya pada usia 42 hari. puh, risau gak kitorang berdua. macam-macam benda dalam kepala otak ni ~ camne nak handle zafeera dalam flight nanti, kalau dia nangis legat camne nak buat bla bla bla…tapi, sesungguhnya jika seorang bayi itu dilahirkan dalam keluarga yang sangat suka travel maka dia pun akan menjadi traveller juga!


tengah menunggu boardingmaintain lagi


alamak, zafeera dah bangun…

tujuan pulang ke kelate pun hanya sekadar untuk turut serta dalam majlis perkahwinan ayah ngah zafeera pada hari sabtu 4 syawal. abam jadik OP pada majlis tersebut. owh, letih dowh shoot weeding sedara-mara, apatah lagi adik sendiri. semua kena terbaik, 150% bak kata orang.


kelihatan jari ucu sedang cuba mensabotaj hidung zafeera.


akli keluarga..abam? belakang kamera laa (kes lupa bawak tripod) ~ dem

perjalanan pulang dari kelate ke kolumpo memakan masa lebih 15 jam – umah ai! itulah yang terjadi apabila semua orang taknak sabar. tak menyempat-nyempat nak balik kolumpo. abis semua celah dia nak celah. mangkuk ayun betul!


berhenti rehat seketika – anda mampu mengubahnya!

Advertisements

3 thoughts on “zafeeraya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s