jalan-jalan hujung minggu

my dearest blog,

hari minggu yang lepas, zafeera bersama papa dan mamanya telah ke rumah tok mummy dan tok daddy.


“waaaa, tolong tolong…cayer kene dera!”

pada mulanya, cam biasa laa…dia cuak-cuak ayam nak duk dalam car-seatnya. mulalah zafeera melakonkan aksi mangsa dera yang sangat kronik…uuuuu…


“ciot je cemua malas nak layan cayer”

setelah zafeera tidak dilayan oleh mama dan papanya, zafeera membawa hati yang kecewa itu dengan membuat keputusan untuk tidur sahaja.

eh, sedap jugak tido dalam menatang alah ni…

pada petang ahad semasa mama dan papa bersiap-siap untuk pulang ke sentul…hujan telah turun dengan lebatnya. ok takpe, mama dengan papa lepak dulu. jam dah nak tiba waktu berbuka…kena balik cecepat ni nanti maghrib tak elok nak bawak zafeera keluar rumah. hujan renyai-renyai sikit, takpe dia nyer car-seat ada cabrio…kewl!

hari isnin….zafeera demam…dia mengadu dia demam dengan membuat bunyi sayu masa menyusu…

huuuu…..huuuu…huu….

cian dia…


“papa….cayer demam…nampak tak kool-fever tepek atas dahi ni..huuu…huuu….”


“pandai tak cayer berlakon muka cedih papa?”

pagi tadi, dah ok sikit tapi masih monyok lagik…

Advertisements

7 thoughts on “jalan-jalan hujung minggu

  1. zafeera ada sms auntie ati aritu. oo mama n papa dia buli lagi…hihihi makan obat ye si comel!!!

    incik zaha – gaya penceritaan menarik. i like. nak lagi!!!! šŸ˜‰

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s