dilekatkan ke brussels

my dearest blog,

pada suatu tengahari yang hening dan sangap di bulan ramadhan al-murtabak mubarak ini. sekonyong-konyong 2 makhluk sedang ber’YM’.

abam: pak tam bella, aku takleh nak continue amik gambar dengan ko lagi la…

pak tam bella: apsal pulak? abis tu dengan sapa aku nak cover job?

abam: erk, aku kena gi brussels 1st november…jadik atase minow buat project management kat sana. ada projek baru nak naik, koman-koman 3 tahun!

pak tam bella: ye ke abam? ye ke? wah tahniah, rezeki anak tu!

abam: heh, aku melawak je aaa…ko penah dengar ke post atase minow? apa ko hilang akal?

ada ke atase minow? mana ada…..

hari ini, pak tam bella buat lawak dengan mengepost kisah abam akan ke brussels dalam portal. abis semua orang tepon abam, cakap tahniah kat abam dan betapa sesungguhnya mereka akan merindui abam. ok, tak kisah. kita layan aje episod punk’d pada hari ini. sungguh hebat episod yang dihoskan oleh pak tam bella ini sehinggakan kawan abam di minow pun turut sama terpunk’d!

sebentar tadi, mama call…..

seorang pegawai kanan di unit di mana enche wisenoir berada yang berlainan jantina dengan enche wisenoir telah menelefon mama dah mengucapkan tahniah…owh, punk’d berlebihan pulak!

abam tak pergi brussels, pergi cold storage beli brussels sprout mungkin lah…


ni peta brussels


ini brussels sprout…ngehngeh

kesimpulan, siot ah pak tam bella!

Advertisements

6 thoughts on “dilekatkan ke brussels

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s