kemaskini…tidak!

my dearest blog,

pembangunan di desa dan kota…
tonggak kecemerlangan (oppsss…) negara…
menjadi amanah kita semua…
di kemen (sila isikan tempat kosong) yaaaa……….

(sambil tangan menjulang ke langit)

owh, semalam ada acara untuk pegawai tanduk hijau (greenhorns?) ataupun kohai serta sempai-sempai yang mendapat promosi dan berpindah ke the tower ini bersama the grandmasters. adalah sedikit acara cakap-cakap dan makan-makan…pelik, nama abang takde dalam senarai kohai dan sempai tersebut dengan alasan…

“ko takyah lah, lagipun the tower ni dah macam second office ko masa kat the majestic building dulu…semua orang ko dah kenal. ko jadik urus setia je”

“cis….”

seramai 20 orang tanduk hijau lapor diri minggu ni…ramai tuh sebab sebelum ni jabkhidam biasa hantar dalam 5-10 orang jer…memang terbaik!

cukup kisah diorang…kisah abang setelah hampir sebulan setengah di sini yang patut kita bicarakan.

ok, rasa macam dah ligat bergerak ke sana ke mari tapi jam baru pukul 12.00 tengahari.

melayan karenah perunding yang nak tawarkan khidmat latihan memang menarik…skil PR cam agak bagus tapi tak berapa bagus pun…ahahah!

menyusunatur kursus yang nak dilaksanakan nampak macam senang tapi tak berapa senang sangat (apa aku merapu ni?)

jalan kat kuala lumpur sesak gila…(mama cakap – taknak jem duk kat hutan!)

lil’z taknak kuar lagi….dia memang suka duk dalam perut mama dia…ahah!

sabtu dan ahad ni ada jobs…wow!

Advertisements