ulang lagi tahun ini

my dearest blog,

semalam abang tua setahun lagi…aiyoh, udah 27 umur abang wehh….tapi takpe, memandangkan kehidupan ini perlulah dilalui dengan penuh kewlness, takde hal semua tu…redah jer!

hari semalam bermula ceria dengan sms dari rakan-rakan seawal jam 12.01 malam yang diterima dari adek cacah…dan dituruti pada jam 12.13 malam oleh kakak ekin chickeng ku yang berada nun jauh di negeri pahang. thanx uolls!

suasana di opis rilek je…xde bencana alam yang berlaku. sekadar sekali-sekala chatting dengan pak tam bellazam (bukan pak tam bling-bling ok?). bersembang pasal hobi baru kami sebagai ahli orange legion. sembang pasal flash…owh, pak tam bellazam dah ada vivitar yang abang sedang kidnap kerana nak shoot majlis pertunangan adik abang tempoh hari…dengan keji abang belum pulangkan lagi, kesian pak tam bellazam. dari perbualan, pak tam macam keracunan nak membeli F42 ataupun F56….(apa kejadahnya dah ada vivitar nak cari flash lain – taulah pak tam bellazam orang kaya).

rupa-rupanya ada udang di sebalik pak tam…

balik rumah seawal loceng berbunyi…tapi ditahan pulak oleh cik tiub pemikir yang keresahan kerana tak dapat melunaskan sesuatu. gossip yang agak panjang juga bersama cik tiub pemikir ittew…sempat 2 batang rokok marlboro lights…seronok pulak bersembang, sambil memberi seketul dua nasihat yang agak non-sensical tapi macam bagus gak la…hahah! sila bajai dengan segera occay!

sesampai di rumah….ada sebuah kotak menanti…eh, 2 kotak…

1 kotak berisi kek…

kek coklat putih bertatah stroberi…nyum!

dalam kotak lagi satu….jeng jeng jeng…whoa…whoaaaa….whoaaaaaaaaaaa! (tiru iklan 019 yer)


HVL-F42AM…owh…thank you mama!

wah, abang terasa sungguh hilang akal sekali semasa itu! rasa macam nak gi berlagak dengan pak tam bellazam pada waktu itu jugak! akan tetapi, pak tam bellazam turut bersekongkol dalam acara ini…no wonder dia sibuk duk tanya itu-ini pasal F42 dan F56…ceh!

selesai acara potong kek yang sangat short and sweet ittew, kami berdua makan malam di ‘pasar ikan manhattan’ kat centrepoint….dekat je centrepoint dengan rumah…x sampai 5 minit. kan abang pernah cakap area rumah abang adalah sangat kewl sekali tapi sungguh malang kerana penuh dengan expats…uhuh…kami makan seafood platter for two

abang lekat KM50F1.7 ajer kat body….terpaksalah semua gambar jadi 50mm sahaja…

maka, beginilah line-up abang setelah ditambah flash tersebut….


dari atas kiri: SAL 75300, HVL-F42AM.
dari bawah kanan: DSLR-A200 dilekat bersama VG-B30AM dan KM50F1.7, SAL 1780.

gambar diambil menggunakan DSC-T9 yang berusia hampir 3 tahun dengan shutter count baru 2678…sani alif abang baru je berusia hampir 4 bulan tapi shutter count dah nak jejak 4000…woo, xbleh shutter happy sangat dah pasni…

untuk menutup acara ini….dipersembahkan aksi AF flash tersebut…

Advertisements

4 thoughts on “ulang lagi tahun ini

  1. cik abang zaha.

    selamat menyambut ulang tahun ke-27. Takpe, umur je tua.. tapi hati masih belia. hehe.

    Ko tinggal kat mana weh? Dekat ngn centrepoint? Aku kat Kota Damansara ok! Giler dekat. Lama tak jumpa?

    Boleh ke nak jumpa lagi since sudah ada adinda??? HEHEHE. Takpe, bawak je la introduce kat kawan lama.

    🙂

    Semoga panjang umur murah rezeki.

  2. Pingback: his birthday 220508 « brilliantbeauty’s Weblog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s