merapik

my dearest blog,

Tiada bintang
Dapat menerangkan hati yang telah dicela
Bagai ku lumpuh tak mampu berdiri
Aku tetap begini takkan berubah kerna

Aku tetap aku dan alur hidup mu bukanlah aku
Guna hati akal dan fikiranku
Berbeza engkau dan juga aku
Dua hati yang tak mungkin bersatu
Adakah aku
Hanya boneka yang enkau sering mainkan

Yang dikawal oleh jari jarimu
Ku punya hati dan perasaan
Pernahlah engkau fikirkan
Cukuplah cukup oh cukuplah
Guna hati akal dan fikiranmu
Berbeza engkau dan juga aku
Dua hati yang tak mungkin bersatu

Tak tahan tak tahan
Sabarku tak tertahan
Melayan sikapmu perawan

Berbeza berbeza
Kau dan aku berbeza
Kita memang tak serupa

Bebaskan
Ku ingin dilepaskan
Kita tidak sehaluan

Cukuplah sudahlah
Sampai disini sahaja
Hubungan kita berdua

kepada sapa lagu ini ditujukan?? jeng jeng jeng

musim random socializing (RS) pada kali ini dah sampai ke penghujungnya…musim kali ni, 2 kali je abikal dapat RS bersama rakan-rakan disebabkan komitmen keluarga. minggu ke-2 ada majlis kenduri kahwin sepupu kat melaka dan minggu ke-4, abikal ke kelantan sebab adik nak bertunang.

bercakap pasal RS ni, memang menyeronokkan dari segi keupayaan RS ini untuk menghilangkan tension di pejabat dengan cara bercuti sambil menunaikan tanggungjawab sosial kepada perkhidmatan dan institusi ini untuk menyaring pewaris bersama rakan-rakan tanpa mengira lantikan. that’s the beauty of it…RS ni musim ke-3 bagi abikal…banyak pengalaman dan penambahbaikan yang abikal perolehi.

RS pertama layan pantai timur…tepi pantai mesti kewl! kena pulak dapat makan roti kaya dengan telur separuh masak…uhhhhh, nyaman! tradisi makan ramai-ramai, bayar kongsi-kongsi masih erat dipraktikkan (ye lah, minggu pertama selepas gaji). semua laju je menghulur…hihi. tatau la camne RS minggu yang lain, laju lagi ke tidak…harap-harap masih laju cuma kena amalkan makan nasik segenggam seorang mulai sekarang.

apa kejadah aku merapik ni?

Advertisements

6 thoughts on “merapik

  1. itu la pasal. gambar sharp giler. btw happy birthday bro. malang nasib kamu hari gumbira ini tidak dapat diraikan bersama-sama kemenangan chelsea di dalam champions’ league, hehe..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s