student buat assignment

my dearest blog,

owh, kenapa abang tak apply untuk cleo eligible bachelor 2008 seperti kata cacah?….sebab abang dah kawen la op kos!

photog of the year 2010? (yang ni site 2008 punya…tunggu 2010 occay?)

sudah dua malam abang membujang dengan sungguh bahagia sekali. tidur di rumah lama di equine. owh, kami tiada krisis, cuma kakak sedang berstesyen-luar di pulau langkawi. maka, abang pun kembang sayapnya…har har har!

semalam buat sesi night photog for dummies bersama rakan-rakan setaman…owh, abang sorang je orangers…lagi dua orang dark side (ganas betul weh!) dan kami ditemani oleh dua model yang didatangkan secara percuma – satu sen tarak tipu punya!

sesungguhnya kami berlakon macam student sebuah universiti yang menawarkan kursus seni halus dan media walaupun masing-masing dah tua belaka…buat phd ni bang!


jimi j dengan DiBOnya – sistem yang dibeli secara borong dengan sesuka hati sekali


enche pirates sedang skodeng


wireless flash (F42 gua kewl occay!) dari sudut kiri


lamanyer laaa setting weh, bose doh nih!


tripod chapayam dengan tripod cap keep


cacah: lama lagi ke? mekap i dah cair taw! dah la tak bayar…slow lak tu..huh, koser i~
pirates: jap la…aku takleh fokus ni, 1st time pakai contact lens!


pirates: okok…boleh start
jimi j: jap-jap, lens aku sangkut!


jimi j: ada orang cakap tak muka ko macam saleisha stowers pakai tudung?
cacah: tu aku la tu..sajo nyamar!


nanti edit, apply noise reduction…hilang laa semua ni…(apa?)


kekgi pah dapak paymeng….aku beli hok bling-bling kaler ijo pullowk!

wah…memang terbaik! saya mesti pilih~

gambar-gambar lain berada di dalam kamera-kamera kaum dark side ittew…

*tambahan gambar…courtesy of enche pirates


saya malu, nyorok balik pokok….got prawn behind rock~

Advertisements

natang nggoh

my dearest blog,

abang tatau kenapa abang suka menembak subjek haiwan…mungkin lebih senang bekerjasama dengan haiwan dari manusia yang kononnya lebih bijak dari haiwan tapi pada dasarnya tiada apa yang berbeza…(ahaha, puitis macam lembu!)

lembu adalah haiwan, janganlah berperangai seperti lembu walaupun daging lembu sangat enak dimakan terutamanya apabila dibuat daging goreng kunyit atau rib-eye steak.

kalau orang kata tuan-tuan bodoh macam lembu, pasti akan marah bukan? maka janganlah berperangai seperti lembu yang tak tahu apa-apa ittew

kasihan lembu, akibat sikap manusia yang selenga…lembu pula dibodohkan…isk

two all beef patties, special sauce, lettuce, cheese, pickles, onion on a sesame seed bun…”

daging lembu jugak yang disebut-sebut untuk dapat makan percuma. haih~ natang nggoh!

kami sudah setahun

my dearest blog,

pejam-celik-pejam-celik, abang dan kakak dan setahun bergelar suami-isteri. setahun yang penuh bermakna dan penuh dengan pengalaman dan pengajaran.

sesungguhnya setahun yang dilalui merupakan satu tempoh masa yang sangat berharga dan tidak dapat ditukar ganti dengan apa pun…semoga tahun-tahun yang mendatang membawa lebih kebahagiaan dalam hidup kita ini…insyaAllah. biasa laa tu sekali-sekala merajuk+emo+etc :p

lil’z (kalau menurut ramalan doktor) akan membuat kemunculannya dalam lebih kurang 82 hari lagi! ya Allah, dah bersediakah aku?

pregnancy calendar

ulang lagi tahun ini

my dearest blog,

semalam abang tua setahun lagi…aiyoh, udah 27 umur abang wehh….tapi takpe, memandangkan kehidupan ini perlulah dilalui dengan penuh kewlness, takde hal semua tu…redah jer!

hari semalam bermula ceria dengan sms dari rakan-rakan seawal jam 12.01 malam yang diterima dari adek cacah…dan dituruti pada jam 12.13 malam oleh kakak ekin chickeng ku yang berada nun jauh di negeri pahang. thanx uolls!

suasana di opis rilek je…xde bencana alam yang berlaku. sekadar sekali-sekala chatting dengan pak tam bellazam (bukan pak tam bling-bling ok?). bersembang pasal hobi baru kami sebagai ahli orange legion. sembang pasal flash…owh, pak tam bellazam dah ada vivitar yang abang sedang kidnap kerana nak shoot majlis pertunangan adik abang tempoh hari…dengan keji abang belum pulangkan lagi, kesian pak tam bellazam. dari perbualan, pak tam macam keracunan nak membeli F42 ataupun F56….(apa kejadahnya dah ada vivitar nak cari flash lain – taulah pak tam bellazam orang kaya).

rupa-rupanya ada udang di sebalik pak tam…

balik rumah seawal loceng berbunyi…tapi ditahan pulak oleh cik tiub pemikir yang keresahan kerana tak dapat melunaskan sesuatu. gossip yang agak panjang juga bersama cik tiub pemikir ittew…sempat 2 batang rokok marlboro lights…seronok pulak bersembang, sambil memberi seketul dua nasihat yang agak non-sensical tapi macam bagus gak la…hahah! sila bajai dengan segera occay!

sesampai di rumah….ada sebuah kotak menanti…eh, 2 kotak…

1 kotak berisi kek…

kek coklat putih bertatah stroberi…nyum!

dalam kotak lagi satu….jeng jeng jeng…whoa…whoaaaa….whoaaaaaaaaaaa! (tiru iklan 019 yer)


HVL-F42AM…owh…thank you mama!

wah, abang terasa sungguh hilang akal sekali semasa itu! rasa macam nak gi berlagak dengan pak tam bellazam pada waktu itu jugak! akan tetapi, pak tam bellazam turut bersekongkol dalam acara ini…no wonder dia sibuk duk tanya itu-ini pasal F42 dan F56…ceh!

selesai acara potong kek yang sangat short and sweet ittew, kami berdua makan malam di ‘pasar ikan manhattan’ kat centrepoint….dekat je centrepoint dengan rumah…x sampai 5 minit. kan abang pernah cakap area rumah abang adalah sangat kewl sekali tapi sungguh malang kerana penuh dengan expats…uhuh…kami makan seafood platter for two

abang lekat KM50F1.7 ajer kat body….terpaksalah semua gambar jadi 50mm sahaja…

maka, beginilah line-up abang setelah ditambah flash tersebut….


dari atas kiri: SAL 75300, HVL-F42AM.
dari bawah kanan: DSLR-A200 dilekat bersama VG-B30AM dan KM50F1.7, SAL 1780.

gambar diambil menggunakan DSC-T9 yang berusia hampir 3 tahun dengan shutter count baru 2678…sani alif abang baru je berusia hampir 4 bulan tapi shutter count dah nak jejak 4000…woo, xbleh shutter happy sangat dah pasni…

untuk menutup acara ini….dipersembahkan aksi AF flash tersebut…

merapik

my dearest blog,

Tiada bintang
Dapat menerangkan hati yang telah dicela
Bagai ku lumpuh tak mampu berdiri
Aku tetap begini takkan berubah kerna

Aku tetap aku dan alur hidup mu bukanlah aku
Guna hati akal dan fikiranku
Berbeza engkau dan juga aku
Dua hati yang tak mungkin bersatu
Adakah aku
Hanya boneka yang enkau sering mainkan

Yang dikawal oleh jari jarimu
Ku punya hati dan perasaan
Pernahlah engkau fikirkan
Cukuplah cukup oh cukuplah
Guna hati akal dan fikiranmu
Berbeza engkau dan juga aku
Dua hati yang tak mungkin bersatu

Tak tahan tak tahan
Sabarku tak tertahan
Melayan sikapmu perawan

Berbeza berbeza
Kau dan aku berbeza
Kita memang tak serupa

Bebaskan
Ku ingin dilepaskan
Kita tidak sehaluan

Cukuplah sudahlah
Sampai disini sahaja
Hubungan kita berdua

kepada sapa lagu ini ditujukan?? jeng jeng jeng

musim random socializing (RS) pada kali ini dah sampai ke penghujungnya…musim kali ni, 2 kali je abikal dapat RS bersama rakan-rakan disebabkan komitmen keluarga. minggu ke-2 ada majlis kenduri kahwin sepupu kat melaka dan minggu ke-4, abikal ke kelantan sebab adik nak bertunang.

bercakap pasal RS ni, memang menyeronokkan dari segi keupayaan RS ini untuk menghilangkan tension di pejabat dengan cara bercuti sambil menunaikan tanggungjawab sosial kepada perkhidmatan dan institusi ini untuk menyaring pewaris bersama rakan-rakan tanpa mengira lantikan. that’s the beauty of it…RS ni musim ke-3 bagi abikal…banyak pengalaman dan penambahbaikan yang abikal perolehi.

RS pertama layan pantai timur…tepi pantai mesti kewl! kena pulak dapat makan roti kaya dengan telur separuh masak…uhhhhh, nyaman! tradisi makan ramai-ramai, bayar kongsi-kongsi masih erat dipraktikkan (ye lah, minggu pertama selepas gaji). semua laju je menghulur…hihi. tatau la camne RS minggu yang lain, laju lagi ke tidak…harap-harap masih laju cuma kena amalkan makan nasik segenggam seorang mulai sekarang.

apa kejadah aku merapik ni?

magazine

my dearest blog,

lama kan takde entry baru? mesti sakit jiwa kan bila bukak je blog ni, gambar abang bomba padam api tak abis-abis…stress? leks…leks…

sekarang ni abikal sakit jiwa sikit, magazine macam kata puan a-i-n. ‘orang atas’ tak cakap apaper lagi, abikal pun malas nak layan…dah jumpa jabkhidam masa kursus random socializing, dinasihatkan untuk melalui bikaypi kalau payah sangat nak berbual-biacara dengan ‘orang atas’. ok, abikal jumpa kawan kat bikaypi. diskusi lebih kurang, jumpa penyelesaian…dengar citer, sekarang dah on the way. harap-harap semua selamat, nak kena follow-up dalam minggu ni.

sakit otak pulak pagi-pagi ni, penat driving ulang-alik melaka berkali-kali punya pasal kut. ‘orang atas’ taknak ctc surat random socializing…nampak gaya dah mula perang dingin ni…

hentahler, malas nak cakap banyak. lagi cepat get out lagi bagus!