baja tak jadi

my dearest blog,

petang tadi dapat berita pasal keputusan pembajaan bersilang. abang tak berjaya untuk disilangkan pada kali ini…takpe, maybe next time (positif)

tarik napas….hmmmmpppphhh

lepas….arghhhh!

tahniah kepada sahabat-sahabat cik masmera dengan cik tiub pemikir. moga hasrat untuk mencari calon suami pengalaman baru di bumi asing tercapai!

maka, sekarang kena buat surat lah!

tahun ke-10 = 126,690

my dearest blog,

abang telah berjaya menjadi sebahagian dari 126,690 orang yang membanjiri daerah sepang untuk berkongregasi bagi menyaksikan perlumbaan ke-10 formula satu malaysia…pergh, ramai giler manusia!

abang dapat tiket kat garnet (belakang sikit dari garisan permulaan)…kira oklah, tiket hasil ehsan kawan abang di bahagian “mangsa keadaan diperbadankan” kat bangunan panjang depan majestic building ni. tahun depan kalau boleh nak lagi..ehehe.

qualifying day abang layan dengan encik pirates. perjalanan sangat lancar, letak kereta mudah sekali dengan adanya stiker oren ittew….masuk gate 1, jalan terus tak nampak-nampak pintu masuk seat garnet ni….umang ai jauh betul! seat banyak kosong, merata-rata kami berdua duduk chill sambil menembak…

race day abang pergi dengan kakak…ya tuhan sesak betul…dari simpang banting nak sampai simpang sepang/enstek tu ada laa dekat sejam setengah, semalam 10 minit jer…takpe, F1 punya pasal layankan ajer…sempat sampai sebelum race mula. hari ni seat penuh, kena duduk seat sendiri dan takleh jalan-jalan merata.

owh yer, jangan lupa pakai earplug (beli singgit je kat kedai ace hardware). kereta F1 dengan kenderaan-kenderaan lain tak sama tahap bunyinya. jangan jadi cam kawan abang encik karimpeng, nasib baik tak pecah gegendang telinga dan jangan lupa untuk makan kenyang-kenyang kecuali mampu membeli 8 cucuk satay dengan harga rm25!

takyah nak buat commentary F1 la yek? keputusan semua korang boleh baca sokkaba.

bila nak balik rumah, kita tawaf KLIA dulu!

ooo….kat sini rupanya maskargo.


ni gadis litar masa hari sabtu nyer GP2 race


track chick

*sila selak utusan malaysia mukasurat sembilan, gambar nombor sembilan…ada payung besar kaler silver…

merosot

my dearest blog,

hmm, entahlah tak tahu apa nak cakap…

semua benda merosot sekarang ni…
prestasi kerja kat majestic building ni makin merosot sekali…
masih lagi blur dengan apa yang kena buat…
banyak sangat sampah-sarap…
susah nak fokus, soft-focusing la jadinyer…
background ber’bokeh‘…
seriyes makin lemau…tulang belakang rasa banyak angin…
balik rumah, baring atas lantai…pijak..
dipijak oleh satu setengah orang…baru feel kena pijak…
krapp krapp…
lagi sekali, ada tempat belum meletup tu!

nyaman…

kalau tak fit, boleh withdraw dari sini…
tapi, bila buat withdrawal letter takde lak nak bagi…
berani cabar tapi tak berani buat…
the job dah gagal, bila pembajaan bersilang nak tau keputusan ni?
heh~

tahler…

berapa lama lagi boleh tahan…
tak nampak ke dah malas-malas buat tak layan je sekarang ni…

dengar cerita, tempat idaman baru diluluskan re-org
ada chance tak?
masmera, amcam boleh blah ke tak bleh ni?

muak dah

my dearest blog,

Palestinian gunman kills 8 in Jerusalem Jewish school

“This barbarous act has no place among civilised people and shocks the conscience of all peace-loving nations. There is no cause that could ever justify this action…”

sudahlah, bosan….tapi, next week nak gi US…camne?

si merah jambu bersabun di tepi sungai

my dearest blog,

hari ahad lepas abang dan beberapa rakan OZF pergi berkelah. saja-saja release tension sambil sesi geeking out encik sani alif.

malangnya, encik sani alif gagal skodeng dengan cemerlang sekali si hot pant merah jambu dan ungu ittew…out of range dan pencahayaan yang kurang mantap. mungkin perlu beli G-lens…hahahah!

apapun, sesi riadah ini sangat kewl sekali dengan kehadiran muka-muka yang itu jugak (takde muka lain) dan makanan-makanan yang sungguh abundant! sekali lagi? sudah pasti, kali ini encik sani alif pasti lebih bersedia…hahah! berikut adalah beberapa hasil skodeng encik sani alif untuk dipertontonkan.