kobar, kabo-r

my dearest blog,

keterujaan yang melampau, itu saja yang dapat menyimpulkan keadaan diri che din sekarang. walaupun belum tentu apa keputusan yang bakal diterima, che din positif. at least he did make a presence out of himself. kerja-kerja di majestic building makin melambak, semua dilayan dengan tenang. tu laa yang dinamakan morale boost. walaupun ‘orang atas’ semacam kalut dengan kerja yang macam-macam ni (walaupun takde mana sangat urgentnye) hingga tempias kena kat che din, dia tetap senyum. sengih je sepanjang hari membuat kerja.

gila komited che din sekarang, segala info yang diperlukan untuk kertas kerja tu dah ada dalam tangan. bolehlaa nak proses lepas ni, harap-harap semua line clear! kena bijak merancang perjalanan sebab dalam bulan februari atau mac kena ada kursus penting perlu dihadiri. adeh, nak carik baju putih lengan pendek lagi, tapi idea dan akal yang tak terjangkau akalmu itu memang bernas. memandangkan che din kena pegi yang siri empat punya kursus, pinjam aje la bebudak yang kena pergi siri sebelumnya. bernas bukan? hoyeah!

semua kawan-kawan che din pun dah berkobar-kobar. confirm semua menyanyi girang di dalam hati dan apakah lagu yang dinyanyikan? mestilah lagu vince ini!

bila mana di dalam jiwaku berkobar
perasaanku mula menjadi gementar
kan kuharungi tanpa rasa gentar
kerna perasaanku ini hanyalah sebentar

bila mana…berkobar-kobar
di dada…berkobar-kobar

ku atur langkah semangat penuh sabar
walau di dalam nadi darah hangat membakar
daku buka langkah dgn jiwa yang besar
kuhayati semangat yang berkobar

taalaa…mari..mari..
taalaa…tuju kejayaan

kita mendaki dan menjejak mimpi
apa yg menanti tak siapa ketahui
namun yg pasti mampu kita takluki
bila di hati semangat berkobar-kobar

taala… mari…

dalam tengah berkobar-kobar tu, che din layan feylong pulak. laman frenster yang dah lama tak dibukak tu tetiba dapat dilayari. testimonial dolu-dolu menambahkan lagi feylong di dada (cewah!). ramai kawan-kawan dah lost contact. che din berkira-kira ke mana laa peginyer semua kawan-kawan itu.


kabo-r: suatu ketika dahulu
Advertisements

2 thoughts on “kobar, kabo-r

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s