terancang terlaksana terkantoi

my dearest blog,

sesungguhnya kita hanya mampu merancang namun tuhan jua yang menentukan…

tagline yang sangat sinonim sekiranya perancangan yang dirancang bagai nak rak sehingga tak tido malam gagal menjadi kenyataan.

abang bukan pesimis cuma sekadar ingin menjadi realist agar tidak terkontang-kanting mengejar arus.

biarlah, kita layan je arus mendatang itu minggu demi minggu…apa yang diorang nak minggu ni, siapkan minggu ni. yang minggu depan buat tak tahu dulu…dah sampai masa, baru pikir. jangan sampai terkantoi sudah la…

phewit! dah dekat kul 7 malam abang ada lagi kat majestic building ni! giler pawah!

Advertisements

6 thoughts on “terancang terlaksana terkantoi

  1. biasala tu. ko dah nak naik pangkat kenala keje rajin2. aku yang baru kerja ni pun penah stay ofis sampai pukul 11.30 malam.

    berkhidmat untuk agama demi negara.

  2. 11.30 malam tu standard…

    pernah sekali tu aku tunggu folder meshuarat utama kerajaan dari vendor ni..janji kul 8 malam, sekali dekat kul 11.30 baru sampai…sebab dia, despatch yang hantar folder tu siap boleh gi dating dulu baru antar. kul 2.30 pagi baru siap, mangkak!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s