entri tipikal yang cliché

my dearest blog,

yo wassup!

kurang 12 jam lagi nak masuk tahun baru maka secara officialnya boleh dikira tutup akaun melainkan kalau ada lagi benda nak kena AKB (akaun kena bayar), maka kena laa bawak ke tahun depan. amcam, sejuk tak blog abang? dengan salji-salji berguguran berlatarbelakangkan kanvas hitam menusuk kalbu, pastinya korang semua kena pakai sweater…eheheh!

retrospektif ambang 2008? secara jujurnya perlu ke nak retrospek benda dah lepas? apa hasil dan kesan yang boleh diperolehi dengan penilaian kaedah retrospeksi jurus ke belakang ini? kira oklah, kalau ada beberapa pencampaian hebat 2007 yang boleh dikongsi bersama.

  • dulu solo sekarang dah berdua…insyaAllah tahun depan bertiga pulak.
  • ………

hmm, tu je la kut yang best tahun 2007 ni…

tahun 2008, apa la pulak yang harap-harapnye best nak jadi…

  • semoga wishlist menjadi kenyataan..insyaAllah (walaupun rasanye few things need to downgrade/amend)
  • semoga karier ini bertambah maju dengan penempatan baru yang sangat diharap-harapkan!
  • semoga ruang seluas 667 kaki persegi itu dapat ditukar kepada ruang yang melebihi 1000 kaki persegi
  • semoga Little Z (chech, pinjam term kamu ya!) comel dan kewl seperti ayahnya!
  • semoga Pak Tam a.k.a. Charlie Four bakal menemui ‘Mama Charlie‘ yang sekian lama diimpikan…amin!

cakap pasal pak tam, geng operative lembah klang ada get-together jumaat lepas sambil abang ‘deliver package’ (jangan pikir bukan-bukan, package ni bukan substance for abusal) kat tempat rendesvusss biasa – mana lagi kalau bukan kat authentic a.k.a. rock sisters. pak tam pun bawak package baik punya…dasar saraan lagi, boleh counter-intel ni! tapi kisah pak tam takleh nak lawan kisah teknik membela ikan yang sungguh teknikal lagi memberansangkan itu! bukan senang nak bela ikan walaupun ikan gapi. kena ada rock salt, penyahklorin, filtration system (baik internal mahupun under-gravel). itulah hobi baru abang, bela ikan!

kisah mengidam? nasib baik isteri seorang sahabat tu nak nasi lemak authentic jer. kalau kena nak lamb-chops biri-biri kelabu bulu terbalik menghadap matahari terbit tak ke payah? mujo kakak mintak benda yang senang nak carik, cuma nak carik parking kat tempat tu je kena tawaf dekat 7-8 pusingan. tak semena-mena boneless beef ribs (tulang rusuk tak bertulang?) kat tony roma’s menjadi idaman kalbu. kira ok lah tu, abang pun boleh layan sekali…eheheh!


appetizer pun dah macam main course…dia punya rasa, seluruh lidah terkesima!


bbq half chicken dengan tulang rusuk tak bertulang (haha!) di background…(nampak tak tangan dengan garfu yang tidak sabar-sabar menerjah ke arah pinggan ribs itu?)


mahsyuk la tu dapat tulang rusuk tak bertulang!


close-up separuh ekor ayam yang menjadi korban nafsu serakah yang hilang akal.

*gambar-gambar ni abang snap pakai cybershot t-9 jer, pasal tu suram je..


penang sungguh mahsyuk!

Advertisements

3 thoughts on “entri tipikal yang cliché

  1. sian paktam.. baru nak kenen mama charlie.. black mamba lak kena rembat.. sabar ajo lah.

    tu la pasal….takpe, ada rezeki nak tukar lancer 2.0gt la tu gamaknyer…

  2. Pingback: entry baru 2009 « ramblings and photos of a lost mind

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s