nafsu yang hilang akal

dearest blog,

esok abang cuti seminggu…raya haji merangkap krismas. boxing day nanti abang masuk opis balik!

pejam celik pejam celik dah nak tahun baru (ayat cliche dan sungguh tipikal!) tapi rasa macam tak puas dengan percampaian tahun 2007. dari segi kerja kira ok lah, makin hebat beban dia. bertalu-talu dia datang macam taknak berhenti, bila dah takde senyap sepi layan jiwo! kerja bagai nak rak tapi soul takde, demotivated and morale low…kalau main CM ni, match rating sokmo dapat 4!

tahun 2008 dah intai-intai, kat meja dah siap letak kalendar 2008 yang lengkap dengan tarikh cuti umum dan tarikh gaji lagi, hahah! bukan apa, sekadar menyiapkan diri dengan agenda-agenda tahun depan. senang nak rancang cuti, lagipun tahun depan cadang nak melawat sini….


cuti-cuti bali…

nak bercuti-cuta ke kuta (bak kata cik tiub pemikir) kena rancang awal-awal. strategi kena baik, kerja kena taichi kaw-kaw supaya percutian berjalan lancar…tapi, kalau dah sampai ke sana mesti nak mengabadikan kenangan terindah bersama kakak disamping untuk digunakan sebagai hobi baru yang mungkin bakal menjana kewangan di kala ekonomi yang semakin menekan. demi untuk mencampai hasrat itu, kena la pulak ada ni…


Nikon D80 idaman kalbu (tak termasuk battery pack tu la, bukan profesional pun!) – tah ada lagi ke tak stok kat Malaysia ni?

hilang akal bukan? kalau dah nama abang hilang akal a.k.a. abikal, mesti menanam hasrat yang gila sebegini. apatah lagi di kala elaun rumah naik dan kedengaran desas-desus bahawa OZF akan due tidak berapa lama lagi serta tempoh perkhidmatan yang bakal cukup 3 tahun (baca: EPF)…eheheheh! mungkin semua ini masuk akal barangkali?

kalau semuanya lancar, ada rezeki dari tuhan dan ada kaf ba ro kaf alif ta nun….keberkatan, mungkin perlukan benda ni pulak. bapak dah kewl, anak pun kena kewl jugak! ahahaha!


kakak yang minat quinny ni…

disclaimer: meletakkan gambar stroller yang kewl bukan bermakna akan ada baby yang kewl dalam tempoh masa terdekat ini. jangan misled melihat entry ini…ahaha!

kalau budak kecil itu mendapat ride yang sungguh kewl lagi nyaman, bapaknye lagilah taknak kalah mesti nak yang kewl lagi nyaman jugak! maka, bapak (diingatkan: bakal yang takde due date lagi!) ini memasang angan-angan super hilang akal untuk memandu monster ini di sepanjang LDP!


Evo9 macam giler sangat…GT2.0 kira boleh belah la…

*perasan tak yang semua benda ni angle sama je…taktik marketing ni…

fuh, nafsu dunia…ini semua syaiton!

gedebek!

abang jatuh kerusi, rupanya abang tertidur sejak dari jam 2.45 sampai 4.10 petang….mentang-mentang orang atas ada meshuarat, abang layan perasaan pulak…sampai termimpi benda-benda indah belaka!

hehehe…

semoga tahun 2008 lebih membawa kaf ba ro kaf alif ta nun, InsyaAllah….