kebun teh wana

my dearest blog,

cukuplah wordpress dibahankan sebegitu rupa, kita beralih arah ke kisah yang lain pulak. lagipun, wordpress sedang cuba untuk mengatasi kemandulan bahasa seperti yang dibahaskan tetuan Y.B.-Y.B. kita kat dewan rakyat (ke negara? entah!) tempoh hari…

abang tak kisah la wordpress nak berbahasa melayu ke indonesia ke sunda ke janji rock!

pada hari minggu yang lepas, abang sekeluarga berjalan-jalan malaysia. tak kira cuti-cuti malaysia sebab pergi pagi balik petang je. boring duk tanah landai kitorang pakat naik tanah tinggi pulak. sejuk betul atas cameron highland tu, kena pulak sekarang ni musim winter (hahah!). sejuk sampai sumsum tulang…

punyalah ramai umat sampai buah strawberry pun abis, kena tunggu diorang petik seround lagi…pergi 4 ladang baru dapat strawberry yang dihajati. makcik dengan kakak pulak sibuk beli sayur, konon kat atas tu fresh dengan murah tapi kakak tak beli banyak, bukan ada ramai orang pun kat rumah. makan pun berdua jer.

naik cameron kalau tak jejak kaki kat ladang teh memang tak sah dan tak sah jugak kalau dah jejak ladang teh tak amik gambar. adik-adik abang ni memang agak hilang akal macam abang dia jugak maka jadilah gambar serupa kat bawah ni.


anak-anak serta menantu dan bakal menantu…

yang tengah tu adik abang, hidung sama siot! cacah pun hidung lebih kurang kitorang, so adek-beradek la jugak!


benci aku dengan ketumbit ni, mula-mula mata kiri kelopak atas pastu lompat ke kelopak atas mata kanan masa sosial secara rawak dulu (abis abang tak dapat one-off), gi hospital dapat MC 2 hari dia lompat ke bawah mata kiri pulak dan sekarang menghabiskan pusingan lengkap dengan berada di bahagian bawah mata kanan…cukup syarat! kalau ada lagi jugak lepas ni tak tahu la den nak cakap apo…

hari isnin masuk opis dengan tenang sebab orang atas abang takde kat opis kerana gi meshuarat kat newcastle. nyaman lagi apabila opismate abang belanja lunch kat pizza hut sebab baru dapat elaun menanggung 5 bulan back-dated (bapak kaya kao sekarang ya!). jalan-jalan tengok ada demonstrasi secara aman kat depan secret recipe. isy, manusia-manusia ni nak kena tangkap ke apa buat demonstrasi. rupa-rupanya ulangtahun ke-10 secret recipe, dan ada promosi buy one free one. deng! apsal laa abang tak tahu? kalau tidak mau abang pun join sekali demonstrasi secara aman itu.

wana macam tau-tau je abang dapat peruntukan lebih hasil dari sesi sosial secara rawak abang tempoh hari. dia pun mula merengek-rengek suruh abang belanja dengan nak tali pinggang baru. harga tali pinggang dia kalau kat butik high-fashion couture memang tercekik abang dibuatnya tapi mujur kat bangi ada cawangan butik yang tak berapa couture sangat tapi barang memang asli dan diiktiraf dari mak-ayah wana kat korea nun. abang pergi la situ berbekalkan rm1,000 yang dikeluarkan dari perut rimau (baru je masuk dan keluar..sob sob). wana bukan setakat nak tali pinggang je, siap nak minum jus harga rm198.00…adeh! sayang punya pasal, abang layankan aje si wana ni minta dikhidmatkan. nanti buatnya dia meraung tengah jalan pastu merajuk mau terbang lagi ribu-riban nak buat pembedahan kosmetik!

nasib baik wana tak mintak kasut baru, cukuplah sekadar buat pedicure secara berkala. facial pun dah lama tak pergi, setahun lebih dah tak pergi facial buang segala, kalau ada pun setakat cuci-cuci biasa je. dulu abang bawak wana pergi facial pun sebab abang dapat kupon diskaun!

akhirnya, wana dah makin manja dengan abang sejak pakai tali pinggang baru ni. pagi-pagi pun tak merengek sangat bila abang panaskan dia. suka hati abang!


tali pinggang baru wana…kopak abang tau wana!

Advertisements

8 thoughts on “kebun teh wana

  1. Wana pun baru dikhidmatkan ke? jiji lepas balik raya ni dah nak kena khidmat kali kedua seyh! yak a au!!! baru je nak menyesuaikan diri dengan kehidupan berdua….dah mintak macam2 jiji ni…

  2. apa khabar encik zaha.. tumpang tanya la, kat gambar di kebun teh.. lelaki berkolar merah.. nama nadzim kah? macam ku kenal..
    tumpang lalu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s