orang ketiga

my dearest blog,

hello bang, tak nampak pun kat opis hari ni. cuti ke?

cuti sakit, mata saya ni ha merah-merah la awak.

merah-merah? macam mana boleh merah-merah ni? banyak sangat mengadap komputer kut? dah tengok excel gi layan words pastu dah siap excel dengan words main powerpoint pulak. mana tak sakit mata.

saya rasa camtu la. tadi saya gi hospital nak buat pemeriksaan, cuak kejap bila makcik kat kaunter tu tanya ada darah tinggi ke tak, terkedu saya. ada kaitan ke sakit mata ni dengan darah tinggi? pastu masuk jumpa doktor, kena bebel pulak. dia tanya bila nak berhenti merokok, dia bagitau yang kalau ada tekanan jangan sampai hilang akal pastu hisap rokok berkotak-kotak.

lepas tu apa jadi?

saya jumpa kawan baru, meh saya nak kenalkan kat awak yang hilang akal ni. kenalkan dia ni memang mudah terpengaruh sikit.

owh, apa khabar?

baik-baik sahaja. wah, saya pun dah rasa macam nak hilang akal lepas kenal dengan kamu ni.

tengok tu, mudah je dia nak terpengaruh.

lepas kita jumpa tadi kat bilik doktor tu, kita gi buat pemeriksaan gigi tapi pelajar-pelajar jurusan pergigian semua cuti semester, makanya yang periksa gigi saya tadi tu macam ala-ala bangla sikit, nasib baik jururawat tu comel. eh, apa saya melalut ni? hilang akal sungguh.

sudahlah, jangan dengar cakap dia ni. cepat sangat terpengaruh dengan tekanan rakan sebaya (peer pressure) tapi memang saya tak sabar nak tunggu pelajar-pelajar balik dari bercuti, saya nak buat penskaleran kat gigi saya ni dengan menampal dua lubang yang saya rasa dah lebih sepuluh tahun kat situ. bayangkan aje la, akhir sekali saya jumpa doktor gigi masa saya tingkatan empat dulu, sepuluh tahun tu bang!

jomlah balik, bini pun dah bising-bising dah tu. kang merajuk susah, makan mi segera la jawabnya!

ahahahahahaha~

Advertisements

One thought on “orang ketiga

  1. abangku…kudoakan semoga;
    i. perasaan abang terkawal
    ii. pemikiran abang terkawal
    iii. kesakitan abang berkurang
    iv. abang sabar selalu
    v. abang sentiasa sihat walafiat…

    rest if u must, but never quit…okay!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s