sosial secara rawak

dearest blog,

malam ni sejuk jadi otak saya beku hendak berbicara dalam bahasa penjajah.

macam mana otak pun boleh sejuk, bukankah manusia ni mamalia yang suhu badannya sentiasa stabil dalam lingkungan 37 derjah celcius?

manalah saya tahu, tangan saya pun sudah kebas-kebas.

kenapa kebas-kebas? kamu kat mana tu?

kat pejabat, hari isnin ada kertas kerja nak kena bentang kat ketsetneg. kena siapkan malam ni kalau taknak datang hari minggu…

ooo, sebab itu laa kamu tak ‘bersosial secara rawak’ minggu ni ya?

begitulah, tapi saya memang dah bagitau bos yang saya takkan ‘bersosial secara rawak’ minggu ni sebab nak siapkan kertas ni. bak kata orang inggeris, ‘you give some you take some‘ la kononnya saya dulu…tapi bos tukar keputusan pula, terpaksa men’jebat’ tapi nampak gayanya sekarang dah ok sikit.

biasalah tu, kita berbudi orang lain kena laa berbahasa betul tak? jadi, sekarang kertas dah selesai ke belum?

kertas saya dah selesai, tengah tunggu kawan bahagian sebelah tengah menjilid kertas dia. kami berdua je yang tinggal ni. balik rumah awal pun isteri tengah mengurusetiakan sesi sosial secara rawak kat zon tengah. itu pun saya suruh dia tukar, kalau tidak dia ke selatan.

baguslah kalau macam tu, bila nak balik ni? kamu ni gila ke apa cakap sorang-sorang?

haa tau pun, ingatkan kamu tak perasan saya tengah cakap sorang-sorang tadi. jadi, balik nanti buat apa?

balik nanti mandi dulu, lepas tu layan dvd!

Advertisements

One thought on “sosial secara rawak

  1. haha…saya suka entry ini! you shud do the post this way la abang! keep it up! oya ke beth ke sosial secara rawak di zon tengah…my friend was there too. jadi participant lah…kalau tahu awal2 bleh bagi pressure lagi kat budak tu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s